Varm din bolig med miljøvenlig naturgas

shutterstock_146949359b

Naturgas er den bedste energikilde, hvis du samtidig vil skåne miljøet. I forhold til andre energikilder har naturgas vist sig at være klart den mest energieffektive. Hvis du skifter fra olie til gas, vil du udlede 25 % mindre årligt, og skifter du fra el til gas, vil du faktisk mindske dit årlige Co2 udslip med hele 50 %!

Dermed er naturgas det mest energieffektive af alle fossile brændstoffer, og der er andre gode ting ved denne varmekilde. Et naturgasfyr udskiller nemlig en renere luft . Ved forbrændingen udskilles der ikke affaldsstoffer som støv og aske, som der gør ved forbrænding af f.eks olie. Derudover udledes der færre kvælstofoxider(Nox) og svovlilte(So2), end der gør ved olie- og elvarme.

Naturgas kommer i Danmark fra den danske del af Nordsøen og anses for at være af rigtig høj kvalitet, fordi metanindholdet er på omkring 90 %, hvilket gør, at gassen kan udnyttes optimalt. Skifter du til et gasfyr, vil du derfor få en varmekilde, der forurener mindre og er mere miljøvenlig.

Hvad koster et gasfyr?

Et gasfyr er en god investering, fordi at selvom det koster at få nu og her, så er der penge at spare i det lange løb. Selve fyret koster omkring 30.000-40.000 kr afhængigt af hvilken type, du køber. Til gengæld holder det i minimum i 20 år, og der er en kæmpe årlig besparelse.

Faktisk vil du halvere dit årlige energiforbrug, hvis du får installeret et naturgasfyr! Har du i forvejen et oliefyr, vil din varmeregning falde med omkring 48 %. Har du i forvejen elvarme, kan du regne med en besparelse på op til 52 % årligt ifølge Dong Energy.

Samme virksomhed har også udarbejdet tal, der viser, at du kan spare over 10.000 kr. årligt ved at skifte energikilde. Derfor har mange privatpersoner også skiftet til denne type. Er du boligejer, er det i hvert fald en rigtig god idé at undersøge, hvor meget du i virkeligheden kan spare, så du undgår at brænde unødvendige penge af.

Kan jeg få naturgas?

Selvom der efterhånden er rigtig mange steder i Danmark, hvor du kan få installeret naturgas, er der stadig steder, hvor det ikke er muligt. Dette lader sig typisk være gældende i udkantsområderne. For at du kan få installeret naturgas, skal der nemlig være en gasledning i dit nærområde, hvilket der ikke altid er.

Bor du i hovedstadsområdet, er du til gengæld sikker på at have adgang til naturgas. Firmaet Leon Petersen leverer og installerer bl.a. naturgas til hele hovedstadsområdet. Er du i tvivl, om du kan få gas i dit område, bør du kontakte din lokale montør.

Gas er en rigtig fornuftig løsning til dig, der ønsker at nedsætte dit CO2 forbrug og samtidig udsende mindre uren luft, uden det skal spolere din økonomi. En omlægning til naturgas kan som sagt godt betale sig i det lange løb. Har du spørgsmål til pris og muligheder for installation, så kontakt din nærmeste montør og få et tilbud.

You may also like...