Tjekliste: Se om du kan få jordvarme

ups.png
For dig som har mulighederne for at få jordvarme, er det bestemt et godt alternativ. Men spørgsmålet er, om du kan få jordvarme? Find ud af det her.

Flere og flere danskere vælger at investere i jordvarme som deres fremtidige varmekilde til deres bolig. En investering, der indebærer flere fordele, hvorfor jordvarme også bliver mere og mere udbredt. Læs mere her: www.jordvarmeanlaegpris.dk

Den mest gunstige fordel er naturligvis de muligheder for besparelser, der følger med jordvarme. Har du de rette forudsætninger, er det muligt for dig at opnå besparelser på varmeregningen på op til 80 %. Det er rigtigt mange penge – specielt hvis du i dag anvender oliefyr som din primære varmekilde

En anden fordel er også, at du kan gøre en forskel for naturen. Jordvarme er afhængig af strøm, så helt Co2 neutral er jordvarme ikke, men de fleste mennesker med et jordvarmeanlæg kan reducere deres Co2 udslip med flere tons om året.

For at få adgang til blandt andet ovenstående fordele, er der dog nogle krav, der skal være opfyldt. Vi har her listet kravene op, så du på en overskuelig måde kan se, om jordvarme er en mulighed for dig.

 

1. Hvor godt er dit hus isoleret?

En vigtig forudsætning for, at jordvarme vil være en god løsning for dig, er, at dit hus er velisoleret. Hvis din bolig er dårligt isoleret vil det betyde, at den varme, som jordvarmeanlægget producerer, vil forsvinde ud af huset. På den måde vil jordvarmeanlægget skulle producere unødvendigt meget varme, for at holde dit hus varmt. Således vil din besparelse blive mindre, og det er derfor ikke sikkert, at det økonomisk kan betale sig for dig at investere de mange penge, som et jordvarmeanlæg kræver.

 

2. Hvor stor er din have?

<p>Jordvarme virker, som navnet antyder, på den måde, at der hentes varme ressourcer i jorden. Varmes hentes via en lang jordslange, der graves ned i din have. For at denne jordslange kan fungere optimalt, kræves det, at din have har en vis størrelse. Derfor bør dit haveareal være på minimum 300-400 kvadratmeter, og som udgangspunkt tre gange så stort som dit boligareal.

3. Hvordan afgives varme i dit hus?

Eftersom jordvarme fungerer bedst med en lav fremløbstemperatur, vil de optimale forhold være, at varmeafgiveren i huset har en stor overflade. Gulvet i huset har den størst mulige overflade, og derfor vil jordvarme fungere allerbedst, hvis du har vandbåren gulvvarme. Hvis ikke du har det, kan det også i nogle tilfælde lade sig gøre, hvis dine radiatorer er store og velfungerende. Er dine radiatorere store og velfungerende, kan de nemlig sagtens varme huset op ved en lav fremløbstemperatur. Du kan teste dine radiatorers beskaffenhed, ved at skrue fremløbstemperaturen ned til 45 grader på en kold vinterdag, og samtidig skrue helt op på radiatorernes termostater, og se om du kan varme huset op.

 

4. Kan du få tilladelse hos kommunen

Selvom, at det er i din egen have, du skal grave jordslangen ned, kræves det, at du har tilladelse fra kommunen til at grave jorden op. Det skyldes blandt andet, at du ikke må grave mindre end 50 meter fra en vandboring, der har med drikkevand at gøre. Du skal søge om tilladelse i din kommunens Teknik – og Miljøforvaltning, og du kan finde ansøgningsskemaerne på nettet eller i din lokale Borgerservice.

 

5. Har du penge til investeringen?

Med jordvarme har du mulighed for at spare rigtig mange penge. Til gengæld er det også en rigtig stor investering. Faktisk er jordvarme den dyreste investering, du kan foretage inden for grøn varmeenergi. Som minimum skal du betale 100.000 kroner for et samlet jordvarmeanlæg, og er dit hus stort, bliver anskaffelsesprisen endnu højere. Den helt nøjagtige pris for dig afhænger primært af dit varmeforbrug og størrelsen på dit hus.

 

6. Har du tilslutningspligt?

Bor du i et område, hvor der er tilsutningspligt til fjernvarmen, er det en dum idé at investere i jordvarme. Dels fordi, du alligevel skal betale for at være tilsluttet, og dels fordi fjernvarme i mange tilfælde er en okay økonomivenlig løsning, der gør at det ikke kan betale sig at investere i jordvarme

Ønsker du tilbud på et jordvarmeanlæg?

Jordvarmeanlægpris.dk beskæftiger de sig med med jordvarme i alle afskygninger. Hvis du overvejer at investere i et jordvarmeanlæg, og skal ud og undersøge markedet, er der nogle gode råd til hvad du skal huske. Husk altid at få råd og hjælp af professionelle til at definere dit behov for størrelsen og ydelsen af jordvarmeanlægget.

Når du har gjort det, og er klar til at få tilbud, bør du altid få tilbud fra flere leverandører. På den måde sikrer du, at du får flere bud på, hvordan dine udfordringer bliver løst bedst. Endvidere er du også sikker på at få den bedste pris. Her på Jordvarmeanlægpris.dk er det muligt at indsamle tilbud fra flere leverandører. Du skal blot udfylde formularen, hvor du definerer dine behov for dit jordvarmeanlæg. Derefter får du tilbud fra flere leverandører. Det er hurtigt, det er gratis, og det er 100 % uforpligtende for dig.

You may also like...