Tips: Sådan hælper du miljøet og sparer mange penge på varmeregningen

Miljø er klima har i løbet af mange år, bevæget sig op på listen af vigtige prioriter for store dele af verdens befolkning. Der kan gøres mange tiltag, som i det lange løb vil hjælpe verden hen mod et sundere og bedre miljø. De mange tiltag der kan gøres, vil ikke kun gavne miljøet, men kan også gavne din egen økonomi. I en almindelig husstand er der mange penge at spare ved at investere i forskellige miljøvenlige muligheder.

Ren energi og varme

Grøn energi kan efterhånden købes og bruges i mange forskellige former. De mest kendte er solceller og vindenergi, men muligheder som jordvarme og varmepumper er også gået hen og blevet populære energikilder til hjemmet. Solceller er især udbredt, da det er en nem vedvarende energikilde at sætte op for de fleste husejere. Muligheder som jordvarme og vindenergi er et lidt størrere og dyrere projekt at få installeret, men vil typisk kunne producere mere energi end solceller kan. Selvom det kan være dyrt at investere i ren energi, vil dette kun være en engangsudgift, som hurtigt vil blive tjent hjem over få år. Du vil som husejer hurtigt mærke en stor reducering i varmeregningen efter at have investeret i en eller anden form for ren energi.

Gør boligen energivenlig

En ting er at investere i grøn og ren energi, en anden ting er at kunne få mest ud af den varme og energi man får produceret. Dette er noget der ikke kun gælder ved grøn energi, men også generelt med standard el og varme der bliver tilført boligen. Meget energi og varme går idag til spilde i mange boliger som ikke har ordentlig isolation. Der er en tendens til, at der bliver banket mere op for radiatoren, jo mere varme der siver ud. Dette er selvfølgelig klart, da ingen ønsker at gå rundt og fryse i sit eget hjem. Man kan nemt undgå varmespil i sin bolig ved investere i en grundig isolation af alle rum og etager. Kældre og loftrum er især vigtige at få ordenlig isoleret. Op til 1/3 af alt varmen forsvinder typisk ud gennem loft og kælderrum der ikke er isoleret. Når så meget varme forsvinder, betyder det automatisk at mere varme skal produceres. Dette betyder samtidig at mere CO2 bliver produceret, som er med til at ødelægge miljøet. Et isoleret hus vil derfor være med til at hjælpe miljøet og samtidig give dig en stort besparelse på varmeregningen hen over årene.

You may also like...