Sommer er sol(celle) tid

Solceller

Selvom vi danskere tit beklager os over vores kedelige regn- og blæsevejr og mangel på sol, har vi heldigvis nok sol i Danmark til at solcelleanlæg er effektive og kan betale sig. Men bedst er det altså at være solcelleejer i sommerhalvåret. På solceller-pris.dk kan man se alle fordelene ved at bruge solceller og sammenligne pris og kvalitet.

Bedst om sommeren:

Sommeren er den årstid hvor de fleste danskere føler at de får mest ud af livet. Af med overtøjet, huen og handskerne og ind med solbadning, t-shirts, d-vitamin den gode kulør. Men det er ikke kun vores mentale overskud og vores energiniveau der bliver bedre om sommeren. Du får også mest ud af dine solceller om sommeren og derfor er det ideelt at gå sommeren i møde med solcellerne på taget.

Der er mange myter om solceller og en af dem er at man kan “gemme” strøm til senere brug i elnettet. Fakta er bare at det kan man ikke på et nettilsluttet solcelleanlæg – hvilket er det mest almindelige i Danmark. Strømmen får man fra andre producenter, ligesom de også får den overskudsstrøm man selv producerer. Det gode ved denne løsning er at man selv kan sælge sin overproduktion videre.

Sådan får du mest ud af solcellerne:

Nogle af de ting man skal være opmærksom på er følgende:

  • Sørg for at der ikke er noget der skygger for solcellerne såsom træer, store byggerier etc.
  • Tænk over placeringen af solcellerne, i Danmark vil dette som hovedregel være mod syd.
  • Vælg solceller af høj kvalitet, da kvaliteten kan være overraskende svingende.
  • Vær opmærksom på at farverne på solcellerne kan have betydning for effektiviteten, oftest er sort den foretrukne farve, selvom det måske er en anden farve der passer bedre til huset og husets tag. Man skal derfor selv bedømme dette trade-off mellem æstetik og effektivitet og den bedste løsning er ofte individuel. Der vil dog være hjælp at hente fra de fleste fagfolk og leverandører der gerne hjælper dig med at træffe den rette beslutning.
  • Få en autoriseret installatør til at sætte anlægget op da det kan være farligt at kaste sig ud i et gør-det-selv solcelle projekt.

Der er mange ting at overveje før man køber og får installeret et solcelleanlæg og selvom denne del af  processen kan virke overvælgende, så er det vigtigt at man får træffet de rigtige beslutninger fra start af. Når beslutningen er taget og solcellerne er sat op, er det nemlig både besværlig og dyrt at få flyttet på dem. Men når først solcelleanlægget er installeret, kan man så både nyde sommersolen og alt den elektricitet lyset producerer.

You may also like...