Hold varmen uden fedt på maven

Har du heller ikke længere brug for det ekstra fedt til at holde varmen? Er du træt af konstante slankekure og dårlig selvtillid? Så er du blot en af mange danskere. Efterspørgslen på indgreb som fedmeoperationer er nemlig stødt stigende. Det skyldes højst sandsynligt, at fedmeoperationer stadig er den eneste behandling af overvægt, hvor der kan dokumenteres både et langvarigt vægttab, en formindsket risiko for følgesygdomme samt et længere lev. Du kan opnå et vægttab på op til hele 60-70 % af overvægten og helbredelse eller bedring af dine fedmerelaterede følgesygdomme.

Psykiske og fysiske ulemper ved fedme

En undersøgelse fra februar 2009 viste, at 21,4 % af befolkningen er svært overvægtig med et BMI på over 30, hvilket svarer til en fordobling i antallet af svært overvægtige danskere siden 1987. De helbredsmæssige konsekvenser af overvægt er mange og af følgesygdomme kan blandt andet nævnes type 2 diabetes, hjertekarsygdomme, kræft, slidgigt og større risiko for at dø for tidligt.

Der er dog ikke kun fysiske ulemper forbundet med fedme, da det ligeledes kan have konsekvenser for det psykiske velbefindende. Undersøgelser peger blandt andet på, at svært overvægtige mennesker ofte har flere depressive symptomer og en lavere livskvalitet, end normalvægtige. Denne tendens bliver yderligere forstærket af måden, hvorpå både kvinder og mænd bliver fremstillet i medierne, som ultratynde objekter. Det bliver således stadig mindre acceptabelt at være overvægtig, hvorfor mange tyr til kirurgiske indgreb, såsom gastric bypasss, maveplastik og fedtsugning af maven.

Hvem kan få en fedmeoperation?

Du skal opfylde en række krav, førend du er berettiget til en fedmeoperation:


Du skal have et BMI på over 40 i det private, men du i det offentlige skal have et BMI på over 50 i det offentlige eller et BMI på over 35 kombineret med en følgesygdom, for at få en fedmeoperation hos det private eller offentlige.


Du skal mindst være 18 år for at få en fedmeoperation hos det private, og 25 år for at få en fedmeoperation hos det offentlige.


Du skal have et vægttab på mindst 8-10 % af din kropsvægt 3-6 måneder forud for fedmeoperationen.


Du må ikke tidligere have fået foretaget større operationer på spiserør, mavesæk, lever eller tyndtarm, før du får en fedmeoperation.


Du må ikke være misbruger af alkohol eller medicin, når du skal have en fedmeoperation.


Du må ikke have svære spiseforstyrrelser eller psykiatriske lidelser, forud for en fedmeoperation.


Du skal have forsøgt ikke kirurgisk behandling uden varig effekt, før du kan berettiges til en fedmeoperation.

Hvad koster en fedmeoperation?

Prisen for en fedmeoperation vil variere meget, alt efter om den foretages i det offentlige eller det private.

På siden Klinikmatch.dk, kan du indhente op til 4 tilbud på en fedmeoperation. Herefter kan du sammenligne de tilbud, som du har modtaget og på denne måde sikre dig den bedste pris.

 

You may also like...