Når du skal have varmepumpe


Fordelene ved en varmepumpe er mange, og jeg ser ingen grund til remse dem op indlæg efter indlæg. I stedet vil jeg med detteindlæg fokusere på hvad du bør være opmærksom på, når du overvejer at skifte varmekilde.

Er du ellerede fast bestuttet på at købe en varmepumpe, bør du først og fremmest konsultere med dit forsikringsselskab. Ifølge Mikonomi.dk skal du senest efter du har fået installeret varmepumpen oplyse dit forsikringselskab herom.

Hvis du ikke oplyser dit forsikringsselskab om at du har fået varmepumpe. vil din husforsikring nemlig ikke dække for eventuelle skader på varmepumpen eller skader i forbindelse med varmepumpen.

For at være på den sikre side, bør man dog allerede inden man foretager sig noget kontakte sit forsikringsselskab og høre hvordan husforsikringen dækker i forhold til at man skal have installeret en varmepumpe

Husforsikringen dækker ikke ved installation

Som noget af det allerførste vil forsikringsselskabet formentlig fortælle dig, at din husforsikring ikke dækker skader i forbindelse med installationen. Dette vil sige, at skader der opstår under i installationsperioden og som er direkte i relation til installationen dækkes ikke.

Hvis du vil forsikre dig imod skader i forbindelse med installationen af varmepumpen, kan det være en god idé med en entrepriseforsikring, som dit forsikringsselskab formentlig vil anbefale dig at købe.

Entrepriseforsikringen vil dække for ødelagte dele af huset eller ødelagte dele af varmepumpen – hvis dette sker i installationsperioden. Hvis installationen trækker ud, og du natten over får besøg af en tyv, som stjæler materialer der skulle bruges i forbindelse med installationen dækker entrepriseforsikringen for dine tab i forbindelse hermed.

varmepp

Vælg den rigtige varmepumpe

Jordvarme, luft-til-luft eller luft-til-vand? der findes forskellige typer af grønne varmekilder, men de passer ikke allesammen til netop dit hus. Derfor bør du nøje overveje dit valg af varmekilde inden du beslutter dig.

Hvis du vælger en forkert type varmepumpe, som ikke passer til netop dit hus, kan det få konsekvenser. Hvis der sker en skade, som skyldes en forkert type varmekilde, vil husforsikringen nemlig ikke dække dit krav om erstatning.

Ligeledes vil din husforsikring heller ikke dække hvis den rigtige type varmepumpe er installeret fejlagtigt, og denne fejlagtige installation er skyld i en skade på dit hus.  Derfor vil jeg slutligt give de her to råd

  1. Overvej grundigt hvilke type varmekilder der netop passer til dit hus
  2. Hav evt. en fagmand indover fra starten, der kan hjælpe dig med at vælge den helt rigtige type varmepumpe til dit hus.

You may also like...