Kan grøn energi redde isen på Grønland?

Det er efterhånden ingen hemmelighed, at isen på Grønland smelter i høj fart og grunden til det med stor sandsynlighed er vores udledning af CO2. Man kan dog spørge sig selv, om det overhovedet er muligt at rette op på problemet. Hvor meget kræver det egentlig, hvis vi skal nå det inden al isen smelter og vigtigst af alt, er det egentlig allerede for sent?

Grønland

Afsmeltning af isen på Grønland

Den nyeste rapport fra klimapanelet IPCC viser, at det formentlig allerede er for sent at stoppe afsmeltningen på Grønland. Hvis hele verdens befolkning valgte at slukke for alle kraftværker og smide nøglen væk til samtlige biler, ville det alligevel ikke være tilstrækkeligt til at stoppe afsmeltningen, da skaden i høj grad allerede er sket. I denne sammenhæng skal det dog nævnes, at det potentielt ville kunne sænke hastigheden af afsmeltningen og således give fremtidige generationer en mulighed for at nyde den fantastisk natur, som man finder på Grønland. Afsmeltningen sker meget hurtigere, end man nogensinde havde forestillet sig, og det er derfor nødvendigt at gøre alt hvad der står i vores magt for at bremse afsmeltningen af Grønland mest muligt. Det skal dog pointeres, at der heldigvis vil gå en hel del mere end 1.000 år, før al isen på Grønland er smeltet.

Besøg Grønland inden det er for sent

Isen på Grønland er truet og det er derfor anbefalingsværdigt, at man besøger landet, mens man stadig kan opleve det i al dets pragt og skønhed. Grønland er en usammenlignelig oplevelse, som man ikke ønsker at gå glip af og vi bør nyde den for alle vores fremtidige generationer. Desto flere der besøger Grønland, desto mere fokus vil der være på klimaforandringerne, da ingen kan efterlade landet med tanken om, at det måske vil se helt anderledes ud, når ens børn engang skal besøge det. Hvis du er interesseret i at opleve Grønland, mens mulighederne stadig er der, er det vigtigt, at man finder det helt rigtige rejsebureau, der kan vise dig alle de bedste sider af landet. Prøv en tur på hundeslæde, oplev nordlyset eller tag på hvalsafari. Mulighederne er mange, hvis man er klar på oplevelser!

You may also like...