Kaffe varmer krop og sjæl

Kaffekop varmer hjertet

Fænomenet “hygge” er en værdig så dybt begravet i den danske kultur, at Edgar Schein ham selv ville placere “hygge” i bunden af sit kulturisbjerg, helt nede ved de grundlæggende antagelser. Det er måske derfor at turister finder det så besværligt at forstå hvad “hygge” egentligt er? Og at vi danskere har svært ved at forklare det? Vi danskere elsker kaffe og vi elsker at hygge, derfor giver det god mening at de to ting ofte støtter hinanden. Vi hygger når vi drikker kaffe, og vi drikker kaffe når vi hygger.

Kaffe gør dig klar til dagens udfordringer

Når vi danskere er trætte drikker vi kaffe, det holder os friske. Kaffe er en rigtig god hjælper til folk der står tidligt op om morgen. En kop kaffe hjælper til at restaurere ens mentale opmærksomhed, styrke ens koordinationevne og skærper ens måde at tænke på. Kort sagt, kaffe får en til at føle sig vågen og godt tilpas. 

Kaffe varmer hjertet

Vores bedømmelse af en persons karakter kan blive påvirket af noget så simpelt, som en varm kop kaffe i hænderne. I følge en undersøgelse, udarbejdet af psykologer fra Yale University, har en varm kop kaffe evnen til at påvirke vores måde at bedømme andre mere generøst og omsorgsfuld.  Den varme følelse man får fra kaffe er med till at skabe trygge rammer, der gør os mere tilbøjelig til at åbne op for andre.   

Kaffe er godt til de kolde stunder

En kop kaffe er også en rigtig god måde at varme kroppen op, på relativt kort tid. Har man været væk fra boligen i længere tid over efterårs – eller vinterperioden, er der risiko for at ens bolig er blevet rigtig kold. Det kan tage rigtig langt tid at varme en bolig op igen, hvilket gør kaffen er et rigtig godt supplement til at få varmen på, imens bolig varmes op. Ydermere, hvis man kommer sent hjem, men vil gerne nyde en kop kaffe, findes der koffeinfri kaffe. Merrild tilbyder bl.a. en bred vifte af forskellige kaffetyper, heriblandt koffeinfri kaffe. Du kan se en del af deres sortiment ved at klikke hér.

 

You may also like...