Isolering holder dig varm

Et tykt lag isolering, som holder boligen varm

Har du svært ved at holde varmen derhjemme, selvom radiatorerne kører på fuldt blus, er det måske på tide at overveje muligheden for at få isoleret boligen. Udover at det er rigtigt godt for miljøet, er det også rigtig godt for din pengepung.

Der findes adskillige former for isolering, så det kan godt være svært at finde rundt i, men så læs med her, hvor der er gjort et forsøg på at oversætte de “fremmede” gloser for dig:

Hvordan finder man ud af hvad der skal isoleres?

Hvis din bolig har en energimærkning, kan du starte med at kigge i den. Så har du noget at sammenligne med efterhånden, som du læser om de forskellige steder, man skal overveje at isolere. Det kan være værd at kigge på hvad der er af loftisolering, for standarden har ændret sig meget gennem tiden, så hvis det er lang tid siden, at dit loft er blevet isoleret, er det sandsynligvis et sted, der er værd at starte. Der skal være helst være 400 mm isolering, så hvis der er mindre end det, trænger loftet. Og nu du alligevel er igang med loftet, så tjek om loftlemmen slutter tæt.

Med hensyn til vinduerne, er det forholdsvis nemt at tjekke om det trækker ind. Du kan formentlig mærke det, men hvis du alligevel er i tvivl, er en god tommelfingerregel at sætte levende lys i vinduet på en vindfyldt dag, og så ellers bare læne sig tilbage i sofaen, og holde øje med hvad der sker. Hvis flammen farer frem og tilbage, og der er stilstand i lokalet, er det givetvis udefrakommende vind, og dermed trænger vinduerne til isolering. Et andet sted hvor det typisk trækker ind, er ved hoveddøren. Specielt nede under døren, forekommer det tit, at døren ikke slutter helt tæt, hvorfor der kommer kulde ind.

Hvad gør man hvis der skal isoleres?

Hvis du har boet et sted længe, og det er første gang du tænker over isoleringen, vil der helt sikkert være noget, der er værd at isolere, eller efterisolere. Du kan få en fagmand til at komme med gode råd om hvilke løsninger, der er bedst for dig. Det er nemlig ikke alle løsninger, der fungerer alle steder, så hvis du ikke har forstand på isolering, kræver det en fagmand, at få vurderet hvad der skal gøres.

Det er surt at bruge en masse penge på unødvendig varme, på grund af dårlig isolering, og så er det også dårligt for miljøet, derfor kan det kun anbefales, at man kigger på isoleringen så hurtigt som muligt.

You may also like...