Hvordan påvirker din varmekilde din husforsikring

Jaja, nu tænker du sikkert: Endnu en far-agtig artikel om, hvordan du skal leve dit liv. Og det kan da godt være, at det hele bliver lidt bedrevidende, men har du tænkt over, hvordan din varmekilde kan påvirke din husforsikring?

Der findes en hel masse forskellige varmekilder, som du kan læse om her på siden. Der er eksempelvis varmepumper, b¨de luft til luft, luft til vand og jordvarmepumper, der er elvarme, fjernvarme og solvarme. At det kan du blive klogere på på denne side.

Men har du tænkt på, hvordan dit valg af varmekilde ændre din forsikringsvilkår på din husforsikring?

Hvad er en husforsikring?

Sjovt nok, som det er i rodet, dækker en husforsikring skader på dit hus. Det vil sige, at hvert år betaler du en præmie, eller en pris. Hvis det så skulle være sådan, at der sker skader på dit hus, betaler dit forsikringsselskab omkostninger i stede for, at du selv skal punge ud.

Det betyder samtidig, at i princippet kan gå år efter år og betale til noget, du aldrig får brugt. Og ja, det er da ganske irriterende. Men det er også irriterende at skulle betale flere millioner for et nyt hus, hvis det brænder ned. Tænkt over det.

Hvilke skader dækker husforsikringen så?

En husforsikring kan dække mange forskellige ting, og nogle af tingene vil du sikkert tænke, at det er er da mærkeligt. Men eksempelvis dækker husforsikringen følgende:

  • Brandskader
  • Rådskader
  • Skadedyr
  • Vandskader
  • Storm
  • sne
  • hærværk

Med andre ord, er der rigtig mange typer skader, der dækkes af husforskringen. Det er selvfølgelig ikke alle selskaber, der dækker disse skader, men det skal du tjekke i din police.

Og så til sagen

Det er blevet meget moderne at skifte til grøn energi. en når du skifter energikilde, betyder det samtidig at vilkårene på din forsikring ændrer sig. Det gør de, fordi varmekilden er en af de ting, selskaberne tager højde for, når de vurdere prisen.

Der er således to vigtige grunde til, at skal tjekke dine forsikringer, når du skifter din varmekilde:

  • Du kan spare rigtig mange penge, da det ofte er billigere at have grøn energi – også på husforsikringen
  • Forsikringsselskaberne kan afvise af dække dine skader, hvis ikke du informere om ændringer. Det kan de fordi de ikke har været klar over den nøjagtige risiko for dit hus.

Der er således ikke så meget andet at gøre, end at tjekke dine forsikringer igennem næste gang du laver ændringer på dit hus.

 

You may also like...