Hvordan får man jordvarme?

Hvis du går og overvejer at gøre din bolig mere CO2 neutral, så bør du overveje jordvarme. Jordvarme er en energiform som opvarmer dit hus ved at optage naturligt opstået energi fra jorden, omdanne det til energi og sende varme ind i dit hjem. Ved at læse videre på denne blog vil du få et godt overblik over hvilke overvejelser du bør gøre dig, når du overvejer om du skal investere i jordvarme.

Hvad gør jordvarme?

Jordvarme er en grøn energiform, som igennem et nedgravet anlæg optager energi jorden som bliver omdannet til varme og sendt ind i dit hus. Den energi som bliver omdannet til varme opstår naturligt i jorden og du vil derfor ved at skifte til et jordvarmeanlæg, reducere dit hjems CO2 udslip gevaldigt, minimum med 50 % og i visse tilfælde op til 75 %.

Kan du få jordvarme?

Det første du skal overveje når du planlægger at investere i den grønne energiform jordvarme, er om du har mulighed for at installere et jordvarme indlæg ved din bolig. Hvis du bor mindre end 50 meter fra vandboringer som har med drikkevand at gøre må du desværre ikke. Desuden kan andre faktorer som fx. hvor godt din bolig er isoleret, størrelsesforholdet mellem din bolig og have, spille ind og have betydning for om det giver mening for dig at investere i jordvarme. Du kan tage Greenmatch.dks test for at se om din have er stor nok.

Hvad koster jordvarme?

Prisen for jordvarme afhænger meget af hvor meget du skal have opvarmet, hvor stor din have er, hvor “tilgængelig” din have er og flere andre faktorer, dog skal du regne med en investering fra 100.000 kr. og op. Desuden hænger prisen på et jordvarmeanlæg sammen med kvaliteten af denne. Der findes flere sider med andmeldeser af virksomheder som tilbyder levering og installering af jordvarmeanlæg.

Hvordan får man jordvarme?

Hvis du har besluttet dig for at investere i grøn energi, mindre CO2 udslip og lavere varmereregninger, så kan du ved at bruge fx Greenmatch.dks kontaktformular få en række tilbud som er relevante for dig og din bolig. Du må ikke selv installere anlægget, dette skal gøres af en kyndig kølemontør som er autoriseret og godkendt til at arbejde med varmepumper.

Efter installation?

Når du har fået dit nye jordvarmeanlæg installeret er der, som ved alle andre større have projekter, visse ændringer som skal gøres eller tages hensyn til i fremtiden. Lige efter installation er udført skal du så nyt græs og i fremtiden må du ikke grave ned til slangerne. Desuden skal du være opmærksom på at du ikke ødelægger slangerne hvis du har planer om at opsætte planter træer eller sætter stolper op.

You may also like...