Her kan du spare mange penge: Tagisolering

BoligDu tror det sikkert ikke, men der er rigtig mange penge at hente på din varmeregning, hvis du får isoleret din boligs tag ordentligt. Det er endda en af de mest effektive måder til både at forbedre varme-, lyd- og brandsikre din bolig.

“Varme tage” Ja, den er god nok

De fleste konstruktioner er opbygget med varme tage. Når man læser ordet “varme tage” tænker man: “Ja – selvfølgelig skal et tag være varmt, eller i det mindste isolerende”, men der er en mening bag galskaben. Varmt tag betyder nemlig at varmeisolering er placeret ovenpå det bærende underlag, så det følger indetemperaturens variationer.

Mange industri- og erhvervsbyggerier har varme tage, dels på grund af omkostningerne, men effektiviteten er også i en klasse for sig selv.  Det betyder at flere private boliger også bliver bygget med varme tage nu til dags.

Bliv klogere på tagisolering

Hvis man vil blive mere klog på tagisolering, skal man forstå hvordan konstruktionen af et tag er. Det kan enten være fladt eller skråt. Et fladt tag er på mange måde smart, men decideret fladt er det ikke, da det skal have en vis hældning for at regnvand kan løbe fra.

Et skråt tag er den sikreste løsning, hvis man vil forebygge fugtskader. Fugtskader kan blive rigtig dyrt. De fleste folk plet-reparerer normalt bare fugtskader, men de vil opleve at det kommer tilbage. Det er et problem man skal komme helt til livs.

Er skaden allerede sket?

I deres forsøg har folk også forhindret fugten i at komme ind, præcis der hvor skaden er sket, men så dukker fugtskader bare op andre steder. Fugten skal nok finde vej ind uanset. En tagisolering er et skridt i den rigtige retning, hvis du frygter fugten.

Du skal dog være opmærksom på visse ting ift. dit tag. Det kan være svært at få dispensation af kommunen til at lægge en anden type af materiale end det som normalt er brugt i det område, hvor man bor, da kommunen ikke ville have for mange huse der skiller sig ud.

En udvendig efterisolering er ikke en dårlig idé. Det foretages især på flade tage, da de er hårdest ramt af regnvand og sne der smelter. Med en udvendig efterisolering bliver dit tag mindre skadet af de vandsamlinger som kan opstå. Udseendemæssigt kan det være svært at sige “sikke et pænt tag”, da det bliver lagt som en ekstra pude ovenpå taget.

 

You may also like...