Guide til varmepumper

De senere års fokus på grøn energi har sat sine tydelige spor på markedet for varmepumper. Varmen er den største energisluger i dit hjem, og det er dermed her, du kangøre de største fremskridt – økonomisk og miljømæssigt.

Varmepumper vinder mere og mere frem som danskerenes foretrukne opvarmningsform. Et super godt sted, hvor du kan læse mere er på varmepumpetilbud.dk, hvor der er en masse gode informationer om varmepumper. Vi laver dog en lille miniguide, så du hurtigt kan få overblik over varmepumper.

Typer varmepumper

Der er flere muligheder for at få en varmepumpe i din bolig. På det danse marked er der følgende varmepumper:

  • Luft til luft varmepumpe
  • jordvarmepumpe
  • luft til vand varmepumper

Her vil det blive gennemgået, hvordan de forskellige typer kan hjælpe.

Luft til luft varmepumpe

Denne type varmepumper opsnapper luften i udendørsluften. Dette sker via en ventilator. herefter opvarmes luften og den opvarmede luft kommer ud som luft i din bolig. Med andre ord kan du kalde varmepumpen for et omvendt airconditionanlæg.
I og med, at varmen kommer ud som luft, kan du ikke anvende denne varmepumpe til at lave varmt vand til dit bad, opvask og lignende.
Endvidere er denne varmepumper mest anvendelig i sommerhuse.

Luft til vand varmepumpe

Denne varmepumpe optager udendørsluften nøjagtig på samme måde som luft til luft varmepumpen. Der, hvor forskellen ligger, er ved, at den der udvindes varme i luften, der via en væske sendes til husets varmtvandsbeholder.
Dette gør, at du både kan bruge luft til vand varmepumpen til opvarmning af rum og vand.

Jordvarmepumpe

Denne kan du også anvende til at opvarme både vand og rum. Det fungerer ved, at der lægges slanger ned i haven, der kan optage varmen i jorden. Denne varme sendes via en frostvæske ind til en varmepumpe, der sender væsken videre til husets varmtvandsbeholder.
Bemærk, at du med jordvarmepumper skal have en stor have, og at huset skal være godt isoleret.

Det kan du bruge varmepumper til

Varmepumper giver dig varme og varmt vand.
Dette gør de med store besparelser for dig økonomisk og for naturen. Du kan minimum skære halvdelen af din varmeregning af. Med jordvarmepumpen kan besparelsen være op til 80 procent.
Endvidere kan du mindske dit Co2 udslip med minimum 40 %. Der er altså rigtig store fordele forbundet med varmepumper.

Det kan derfor kun anbefales, at du fedter ned i banken og beder om et lån. kånet med 100 % sikkerhed tjene sig selv hjem efter nogle år.

You may also like...