Genbrug gavner miljøet

Der er ingen tvivl om, at vi i Danmark har det godt. Det er de færreste, som ikke er i stand til at dække de basale behov, og vores private forbrug er stigende som aldrig før. Nyt tøj, unikt interiør og smarte køkkenmaskiner står på shoppinglisten – vi vil have det hele!


Med det fakta slået fast, kommer det nok heller ikke bag på nogen, at danskerne er de største tøj-forbrugere i Norden. På trod af vores glæde for nye klæder, så ryger de fleste i skraldespanden kort efter erhvervelse. Dette er der dog ingen grund til.

Slut med undskyldninger

Rundt om i landet findes en masse fantastiske organisationer såsom Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse. De kæmper alle for den fælles mærkesag, at gøre en forskel for de som ikke har så meget. På trods af danskernes kæmpe forbrug af tøj og tekstil, ryger kun tre pct. videre til genbrugsbutikkerne rundt om.

Hvad det er som gør, at danskerne vælger at smide deres brugte tøj i skraldespanden, frem for at donere det til velgørenhed, vides ikke. Måske er det travlhed eller dovenskab, men nu tager også andre virksomheder fat og sætter en stopper for befolkningens undskyldninger.

På dagsordenen: Genbrug og skrald

En af dem som har tænkt miljøvenlighed ind i deres forretningsplan, er virksomheden Junkbusters. Firmaet som gør sig i afhentning af storskrald og affaldssortering, har altid haft miljøvenlighed på listen over vigtige missioner, men nu er genbrug også blevet en del af dagligdagen.

Når du som kunde bestiller en afhentning af dit storskrald fra Junkbusters, er det nu også muligt, at afgive et ønske om, hvilken velgørenhedsorganisation dine genbrugelige genstande skal sendes ud til. Junkbusters har førhen både doneret tøj og møbler til organisationer som Rød Kors og Kræftens bekæmpelses genbrugsbutikker.

En miljøvenlig hjælpende hånd

Foruden at man bidrager til hjælpeorganisationernes arbejde for en bedre verden, så støtter man også op om et bæredygtigt klima, ved at lade sit tøj blive kørt til genbrug. Jo længere levetid vi kan give vores beklædningsgenstande, jo mindre nyt tøj behøver vi at producere. På den måde sparer vi vores klode for unødvendigt CO2-udslip.

Ved hjælp fra grønne virksomheder får du som kunde altså både mere tid på hånden, samt en ren samvittighed hvad angår at passe på vores klode. Ved at søge hjælp fra virksomheder som Junkbusters, kan du desuden få afkrydset flere ting fra dagligdagens lange to-do-liste – Alt sammen i en bæredygtig og innovativ ånd.

You may also like...